Voleibol Assegut

El voleibol assegut néixer a Holanda en els anys 50, en combinar el voleibol amb un joc alemany anomenat Sitzbal. La seva popularitat va començar a estendre una dècada més tard i, a dia d’avui, el practiquen esportistes de més de 50 països. La seva gestió internacional correspone a l’Organització Mundial de Voleibol per a Discapacitats (World Organisation Volleyball for Disabled – WOVD).

Aquesta disciplina enfronta a dos equips de sis jugadors en una pista coberta de 10 x 6 metres, dividida per una xarxa de 1,15 centímetres d’altura per als homes i 1,05 per a les dones. Cada equip ha d’aconseguir que la pilota pot dins el camp contrari i disposa de tres tocs abans que la pilota creua la xarxa.

Tots els partits es juguen al millor de cinc sets. En els quatre primers guanya l’equip que arribi als 25 punts, sempre que hi hagi dos de diferència, mentre que en el cinquè, si s’arriba, venç el primer que arribi a 15.

El debut del voleibol assegut al programa paralímpic es va produir en els Jocs d’Arnheim 1980 per als homes i en els d’Atenes 2004 per a les dones.

Reglament WOVD Voleibol assegut 2011 (Anglès)