Petanca

La Federació Espanyola de Petanca va ser reconeguda oficialment pel Consell Superior d’Esports en desembre de l’any 1984.

El poden practicar persones amb alguna discapacitat física, intel·lectual, visual o auditiva, adaptant el joc a cada un d’ells per a la seva millor pràctica, podent-se jugar de peu o en cadira de rodes,

Esport on la concentració, la força, l’habilitat, la paciència i l’estratègia són molt importants a l’hora de practicar-lo.

El joc consisteix a tirar una bola o apropar-se el més possible a un objecte de fusta anomenat bolig amb un diàmetre de 25 i 35 mil·límetres, es juga una persona contra una altra, per parelles o per equips en un terreny lliure o en una pista amb una dimensió de 15 per 4 metres, es van sumant punts per partides i guanya el que més punts obtingui.

Aquest esport es practica per oci o com a persona experta que competeix, en l’actualitat se celebren diversos campionats per diferents llocs d’Espanya on la participació és reeixida.

El boccia és un derivat de la petanca i està considerat com un joc Paralímpic on els esportistes estan classificats per categories segons la funcionalitat de les mans, hi ha algunes diferències, una d’elles són les boles amb què es juga ja que són de colors vermelles i blaus i una bola diana de color blanca.