Esquí alpí

L’esquí modern s’atribueix a Sondre Nordheim creador de la tècnica Telemark, fent d’aquesta activitat una nova modalitat esportiva. Gràcies al fenomen de l’emigració deixaria de ser una activitat exclusiva dels països nòrdics i alpins.

L’exèrcit també té part de culpa en l’evolució d’aquest esport ja que es creen batallons de muntanya, introduint canvis en les subjeccions, falca, fixacions i fins i tot es col·loquen els cants metàl·lics en l’any 1930.

A partir de l’any 1950 segueixen apareixent noves millores tècniques com la puntera de seguretat o esquís més curts. Les millores en el material i l’aparició d’estacions d’esquí fan créixer l’afició de la pràctica de l’esquí aconseguint incrementar el nombre d’aficionats d’aquest esport en el món.

Ja en el segle XXI segueixen apareixent nous materials, noves tècniques i nous dissenys en els esquís com pot ser el carving. Les estacions d’esquí també segueixen millorant els seus serveis per oferir més seguretat i millor neu durant més temps amb nous remuntadors especials per a debutants, telecadires desembragables, millors sistemes d’innivació artificial i millor maquinària per al condicionament de les pistes.

Existeix aquest esport adaptat a SORDS (competències de FEDS) i a DISCAPACITATS INTE.LECTUALS (competències de FEDDI)